Az USA Washington államában, hétfőn délelőtt munkások dolgoztak egy felüljárón, a gyalogjárdát szélesítették. Ennek során, egyelőre tisztázatlan okokból a járda betonkorlátjának egy 17 méteres szakasza lezuhant, és az alant húzódó úton éppen akkor elhaladó platós kisteherautó fülkéjére zuhant.
A jármű utasfülkéje szó szerint megsemmisült az iszonyatos tömeg alatt, olyannyira, hogy a helyszínre érkező mentőalakulatok jó ideig azt sem tudták megállapítani, hogy hányan utaztak az autóban. A roncs és a betontömb eltávolítása több órát vett igénybe, részben azért, mert a tűzoltók nem tudhatták, nem hullik-e rájuk újabb adag beton a felüljáróról, ezért különös óvatossággal kellett eljárniuk.
Szemtanúk elmondása szerint egy pillanat alatt történt a baleset, az áldozatoknak – akiket csupán az autó iratai alapján tudtak azonosítani – esélyük sem volt a menekülésre, sem a túlélésre. Az aszfalton nem volt látható féknyom, így a huszonéves sofőr és utasai (fiatal párja és nyolc hónapos kisfia) vélhetően fel sem fogták, hogy mi történt.
A felüljáró útszerkezetét stabilnak ítélték meg az illetékes hatóságok, így a forgalom zavartalanul folytatódhat az egy hónapja zajló felújítás hátralevő idejében.