Aki most megnézni a Google forgalmi jelentését, inkább kerékpárral, vagy helikopterrel indul útnak a belváros felé. A többsávos utak nagy részén agytépő dugó alakult ki. 

Óriásdugó hízik Budapest szívében 1
A BKK térképét (itt elérhető) pedig nyomtassuk ki, tűzzük a falra, és elemezzük, mert ez az állapot marad még egy darabig, útlezárások, terelések, pótlóbuszok tömkelegével kell számolni.
Óriásdugó hízik Budapest szívében 2
Főleg a Margit-híd környékén sűrűsödik a baj. Egyik olvasónk okosan otthon hagyta autóját, és tömegközlekedéssel próbál eljutni a Nyugati pályaudvarról a budai oldalra, de úgy tűnik gyalog hamarabb elér céljához.  
Óriásdugó hízik Budapest szívében 3
Óriásdugó hízik Budapest szívében 4

A Kolosy téren pedig nem működnek a közlekedési lámpák, ott rendőrök irányítják a forgalmat. A Szépvölgyi úton már hosszan feltorlódik a sor.

A Széll Kálmán tér felújításánál pedig már akkora a felfordulás, hogy akadt olyan kivitelező, aki tévedésből bontott burkolatot: “A BKK már vasárnap 16 órakor észlelte az illegális útbontást és sávlezárást. A szervezet azonnal felvette a kapcsolatot a kivitelezővel (SADE) és kérte a hétfő reggel 6 órára történő helyreállítást, a forgalomkorlátozás megszüntetését, de a kivitelező jelezte, hogy a kérést nem tudja teljesíteni.

A BKK ezt követően 20 órától a BKK Közúttal a helyszínen vizsgálta meg a BKK Közút eszközeivel történő helyreállítás lehetőségét, azonban a munkaárok mérete ezt nem tette lehetővé.

Azonnali beavatkozásként csak a forgalomtól elzárt terület minimalizálására, illetve a Csaba utcai jelzőlámpás csomópont kismértékű módosítására volt lehetőség, amit a BKK és a BKK Közút még vasárnap este elvégzett.

A Budapesti Közlekedési Központ mindent megtesz, hogy a forgalom akadályoztatása a lehető leghamarabb megszűnjön.” – írtuk korábban.

Még néhány kép a környékről. Úthenger közlekedik emberi irányítással a Moszkva Kálmán téren:

Óriásdugó hízik Budapest szívében 5

Kereszteződésbe beszorult pickup segít tovább torlasztani a forgalmat:

Óriásdugó hízik Budapest szívében 6

Nem számít, ha mindenki más áll is, a lényeg, hogy ÉN haladhassak!!!

Óriásdugó hízik Budapest szívében 7