Az Ohio állambeli Trotwood egy csapásra felkerült a bulvártérképre, miután a 24 ezer lakosú városon átvezető főút mentén megnyílt a világ legdrágább benzinkútja.
A kétes hírnévre persze nem tulajdonosai, hanem a természet akaratából tett szert a töltőállomás. A kútkezelő elmondása szerint ugyanis a múlt héten villám csapott bele az árjelző oszlopba. Így lett egy gallon (3,8 liter) benzin 9 dollár 95 cent (2786 Ft), míg a gázolaj alig olcsóbb, 2780 Ft/gallon. Ez literbe átszámolva 733 forintos benzin-, illetve 731 forintos gázolaj-árat jelent.
A kút tulajdonosai megnyugtattak mindenkit, hogy az április 9-én hajnalban történt természeti csapás ellenére továbbra is normál áron: 165 forintért mérik az üzemanyag literjét. Ja, hát ott ez a normál ár.
Ezzel persze ellenszegülnek a természet akaratának, nem biztos tehát, hogy bölcs döntés. Arról sem nyilatkoztak, hogy a Speedy Freeze nevű jégkását is a szokásos áron kínálják-e, vagy arra már az új, tízszeres ár vonatkozik: a jeges desszert egy adagja évek óta 85 centbe (jelenleg kb. 240 Ft) kerül a Speedway hálózat kútjainál, szemben az itt látható 8,80-nal.
A trotwoodi kút árjelző oszlopával egyébként sincs minden rendben: a Google utcakép 2011-es felvételén erősen hiányos információkat mutat. Lehet, hogy ez a töltőállomások Bermuda-háromszöge?
Így lesz 730 forint a benzin! 3