A kombi vagy szedán kivitelű Alpina B5 Bi-Turbo, illetve a B6 Bi-Turbo kupé modellek alapjaira épül az az ötven-ötven darab autó, amelyekkel ötvenedik szülinapját ünnepli az Alpina. A német tuningműhely fennállásának legerősebb V8-as motorját építette meg a jeles alkalomra: a 4,4 literes, nyolchengeres motor 600 lóerőt és 800 Nm nyomatékot ad le. 
A 60 lóerős teljesítmény-növeléshez és a 70 Nm nyomatékugráshoz két egyedi turbófeltöltőt építettek be a hengersorok közé, a párhuzamosan működő feltöltők 1,2 bar nyomással üzemelnek. A rövid, optimalizált görbületű szívócsövek gyakorlatilag késlekedés nélküli gázreakciót eredményeznek, a töltőlevegő temperálásáról összesen három intercooler gondoskodik, a motor belső szerveit is lecserélték, és az egész csomagra 24 hónap garanciát vállalnak.
A limitált széria nem csak erősebb, könnyebb is az alapját adó modelleknél: a különleges keréktárcsák például egyenként közel 4 kilóval könnyebbek, pedig egy collal szélesebbek, míg a titán kipufogórendszeren 17 kilót lehet fogni.
Az erő részlegesen önzáró differenciálművön át jut a hátsó tengelyre, az autó álló helyzetből 4,2 mp alatt gyorsul 100 km/órára, végsebessége 328 km/óra.
A belső térben egyedi, kézzel gyártott sportülések, különleges logók és feliratok, valamint egy sor egyedi megoldás várja a vevőt. a kerámia bevonatú kezelőszervektől a bőrrel borított műszerfalig.
A limitált széria kék, zöld vagy egy kifejezetten erre az alkalomra kifejlesztett szépia árnyalatban rendelhető.
600 lóerős BMW az 50. szülinapra 3