Egy ember meghalt, amikor két személyautó összeütközött Csanádpalota és Kövegy között szombaton este – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
Jászai Linda elmondta, az elsődleges adatok szerint Nagylak felől Csanádpalota irányába haladt egy szlovák rendszámú Ford, mikor egy kereszteződéséhez érve a jármű román sofőrje nem adott elsőbbséget egy Kövegy felé tartó, magyar személyautónak, és összeütköztek.
A balesetben a magyar autó sofőrje a helyszínen életét vesztette. Az érintett útszakaszon a műszaki mentés és a baleseti helyszínelés idejére teljes útlezárás volt érvényben, amelyet a rendőrök 22 óra 50 perckor feloldottak. Sajnos, mint számos esetben, megint a vétlen sofőr volt az áldozat.

A Vásárhely24 információi szerint a szürke színű, magyar rendszámú Volkswagen személygépkocsi elhunyt sofőrje feltehetően egy battonyai gépjárművezető-oktató. Az ő kocsijával ütközött a Nagylak felől érkező fehér szlovák gépjármű. A rendőrség közleménye szerint a szlovák rendszámú autót egy román állampolgárságú sofőr vezette, és nem adott elsőbbséget a magyar autónak az elsődleges vizsgálatok alapján.
Újabb vétlen sofőr vesztette életét itthon 1
Ez történik az autóddal, ha nem cserélsz időben olajat!
Kattints a képre, és le fog esni az állad.

Újabb vétlen sofőr vesztette életét itthon 2