A napos, tavaszias idő végre megékezett, és egyre többen ébresztik fel téli álmukból a motorkerékpárokat. Ilyenkor az autósoknak is körültekintőbbnek kell lenniük, egyre gyakrabban számíthatnak majd a motorosok újbóli megjelenésére az utakon. Bár az enyhe tél miatt sokan nem rakták el a kétkerekűt télire sem.
Egyes közlekedési szituációkban – elsősorban lakott területen belül – motorral könnyebbnek, gyorsabbnak tűnik az utazás, de a jármű mozgékonyságából adódó helyzetek sokszor balesetveszélyt idézhetnek elő.
A lakott területen kívül közlekedők figyelmét pedig a magabiztos úttartás fontosságára hívják fel a hatóság munkatársai. Számos – sokszor súlyos – motoros baleset okaként merült fel az útelhagyás. A balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a járművet az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a helyes sebesség megválasztása mellett vezessük.  
Itt van pár mutatvány, amiket lehetőleg ne alkalmazz közúton, ha motorra pattansz:
Itt a tavasz és 5 dolog, amit soha ne csinálj motoron! 2
Itt a tavasz és 5 dolog, amit soha ne csinálj motoron! 3
Itt a tavasz és 5 dolog, amit soha ne csinálj motoron! 4
Itt a tavasz és 5 dolog, amit soha ne csinálj motoron! 5
Itt a tavasz és 5 dolog, amit soha ne csinálj motoron! 6
Azonban nem elegendő a vezetéstechnikai tudás, ha nincs meg megfelelő védőfelszerelés. Egy baleset során bekövetkező sérülés súlyosságát csökkentheti a jó minőségű bukósisak, protektoros kesztyű, gerinc-, könyök-, csípő- és térdvédő, a magas szárú csizma és a megfelelő teljes ruházat. Nem mindegy, hogy milyen anyagú a nadrág és a kabát, amelyben motorozunk, hiszen egy aszfalton való csúszás hatására a farmer bele tud égni az ember bőrébe, egy vékony kabát pedig szintén növelheti egy súlyos sérülés kockázatát.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság motoros járőrei már megkezdték a felkészülést a szezonra, harminc rendőrmotort vizsgáltak át. Ellenőrizték többek között a lengéscsillapítót, a fék- és biztonsági berendezést, a gumik profilmélységét és a világítóberendezést. Ezt követően a járőrök az utakon is letesztelték, hogy minden rendben van-e. A rendőrök már ez idő alatt is ellenőrizték a megye útjain közlekedő motorosokat. 
Az ellenőrzés kiterjedt a járművek műszaki állapotára és a megfelelő védőfelszerelésre is, valamint tanácsokkal látták el a vezetőket. Az intézkedés célja elsősorban a balesetek megelőzése volt.  

forrás: Police.hu