A spórolós egyliteres és az OPC egyhatosa közé esik az Opel Corsa család harmadik benzines turbómotorja, a 150 lóerős, 1,4 literes négyhengeres erőforrás. 
Folyamatosan változó szelepvezérléssel, a leömlőbe integrált turbófeltöltővel, valamint számos tömegcsökkentő megoldással (pl. üreges vezérműtengelyek, műanyag szívócső) lép színre az 1,4-es erőforrás új verziója. A motor ennek köszönhetően erős és takarékos: legnagyobb teljesítménye 50 LE, maximális nyomatéka 220 Nm 3000-4500/perc között. Álló helyzetből 8,9 mp alatt gyorsul százra, végsebessége 207 km/óra. 
A takarékos motor (5,9 liter/100 km átlagfogyasztás) három- és ötajtós kivitelben, számos eltérő felszereltségi szinten választható. Ha az OPC vadócsága tetszik, a Turbo Plus csomaggal a közepes motorhoz is hozzárendelhetjük annak megjelenését (szénhatású tükörház, fényezett küszöbtoldat és lökhárítók, tetőszárny a háromajtóson, sportkormány, bőr váltógomb és opciós Recaro ülések), de ha nem tesszük, az alumínium sportpedálok és a sötétített ablak akkor is jár az autóhoz.
Felszereltségi szinttől függően kontrasztos fekete tetőlemez, krómozott kipufogók, sportos fehér sávozás (fehérre fújt felnikkel) teheti még sportosabbá a modell megjelenését.