A Hungaroringen kedden átadták a fővárostól keletre az első, nyilvánosan használható villám-töltőállomást. Az új töltő a Nissan és a Groupama Vezetéstechnikai Centrum együttműködésének eredményeként jött létre.


“A Nissan európai szintű programja keretében villámtöltő-hálózatot fejleszt; ezek az állomások huszonöt perc alatt nulláról nyolcvan százalékra töltik fel az autókat – szemben azokkal, amelyek négy-nyolc óra alatt képesek ugyanerre. Hazánkban ez a negyedik ilyen töltőállomás, és a közeljövőben további hatra számítunk” – fejtette ki Palkovics Péter, a Nissan PR- és marketingigazgatója.

Elsőre talán furcsa lehet, hogy miért ezen a helyszínen bővíti a hálózatot a Nissan, de több okból is van értelme. Egyfelől az üzemeltetéshez megfelelő partner kell, a Groupama Vezetéstechnikai Centrum pedig önként jelentkezett, másfelől a villanyautók jelenleg elsősorban a főváros és annak vonzáskörzetében lehetnek igazán vonzók a vevők számára. Az eladásokat pedig egy használható hálózat tovább erősítheti.

Leszámítva egy-két kiemelt esemény napját, mint például a Forma-1 Magyar Nagydíj, a hungaroringi töltő a nap 24 órájában látogatható, használható. A járművek feltöltése, hasonlóan a többi ilyen töltőponthoz, díjtalan.