2008 óta összesen tizenhatszor vonták be a jogosítványát annak az Efrain Rodrigueznek, aki pénteken reggel fél kilenckor, New Yorkban bedrogozva ellopott egy bér-teherautót, majd rövid, ám intenzív ámokfutásba kezdett.
A jellemzően költözködéshez bérelhető teherautóval néhány utcasarkon belül karambolozott, majd megállás nélkül tovább hajtott. A következő utcasarkon aztán elgázolta a kijelölt zebrától mintegy hat méterre, szabálytalanul átkelő, 17 éves fiatalembert, végül nekiütközött egy parkoló autónak, amelyet maga előtt tolva belepréselt egy kozmetikai szalon kirakatába.
“A fiatalember megállt, gondosan körülnézett, majd elindult. A következő pillanatban egy hatalmas csattanást lehetett hallani, ahogy elgázolta őt a teherautó; jó három métert repült a levegőben a fiú. Aztán két másodperccel később egy újabb csattanás, ahogy a másik autónak ütközött” – számolt be a reggeli eseményekről egy szemtanú.
Többek szerint Rodriguez tudomást sem vett a történtekről, és megpróbált továbbhajtani. Végül járókelők akadályozták meg abban, hogy elhagyja a helyszínt.
A helyszínre érkező rendőrök régi ismerősként köszöntötték a kábult sofőrt: a 36 éves férfi, akinek a szervezetében metadon jelenlétét mutatták ki, az elmúlt hét évben tizenhat alkalommal veszítette el vezetői engedélyét. Először 2008 márciusában vonták azt be, mivel egy kihágás kapcsán nem jelent meg a bíróság előtt. A pénteki baleset során nem is volt nála jogosítvány.
Az elgázolt fiatalember, aki a baleset idején éppen iskolába igyekezett, vasárnap még kritikus állapotban volt; egy helyi kórházban ápolják.
Vérlázító: Budapest belterületén 200 km/óra fölött száguldottak autósok, ámokfutásukat motorról filmezték.

Lopott teherautóval gázolták el a tinédzsert 3