Amikor megjelent a Mercedes C-osztály, mindenkit elbűvölt az S-osztályt idéző vonalaival. Akkor talán kevesen gondoltak bele, de ez valójában azt jelenti, hogy a modell kétajtós változata szintén a csúcs-kupé idomait fogja örökölni – legalábbis részben.
Ezeken a kémfotókon tisztán látható a közelgő modell sziluettje: a tetővonal erősen elnyújtott, és bár a csomagtérfedélen elhelyezett, bumfordi álca miatt nem látni, hogyan folytatódik, valószínűsíthető a nagy testvér ejtett fara – az üzemanyagtöltő nyílás íve kijelöli az övvonal esését.
Az autó egyébként szemlátomást alacsonyabb a négyajtós kivitelnél, a külső tükrök az ablakháromszögből az ajtókra költöztek; az oldalablakok keret nélküliek.  A hátsó lámpatestek keskeny, elnyújtott darabok. A beltér valamivel sportosabbnak ígérkezik, mint a szedáné.
Ami  a hajtásláncokat és egyéb technológiákat illeti, nem számítunk nagy változásra: a csúcsot az AMG kivitel fogja jelenteni, és nem sokkal a kupé év végi bevezetését követően megérkezik a kabrió változat is.
Célegyenesben a C-Merci kupé 3