Bármilyen jól hangzik is, a weben elterjedt híresztelésekkel szemben nem hóembernek (Škoda Snowman) fogják hívni a csehek újdonságát – de hogy minek, arról még nem beszél a gyár vezetősége. A belső terminológiában csak ‘A+ SUV’-ként emlegetett autó minden bizonnyal a Superb által is használt MQB padlólemezre épül majd, és akár hétüléses kivitelben is megvásárolható lesz.
Formatervével kapcsolatosan még csak találgathatunk, ám valószínű, hogy elegánsabb lesz, mint a Yeti – a kémfotókon még annak nyújtott karosszériájában tesztelik a komponenseket.
A Kia Sorento és a Hyundai Santa Fe alternatívájaként (nem hivatalos becslések szerint 10-11 millió Ft körül indulhatna a modell ára) piacra lépő nagy Škoda számos komponensét a cégcsoport nagyobb offroadereiből veszi majd kölcsön. Egyéb rokonság azonban nem várható, hiszen azok (új Audi Q7, következő generációs Touareg és Cayenne) egy nagyobb padlólemezen nyugszanak, ráadásul a Škoda a hathengeres motoroktól is elbúcsúzott. Az új modellben a Superb hajtáslánc-kínálatára számítunk, a legkisebb motorok nélkül, (opciós) összkerékhajtással kiegészítve.
A nagy SUV 2016 végén léphet piacra világszerte. A Škoda közben a városi szabadidőjármű gondolatát sem vetette el, ám ennek Európában kívül nem igazán van piaca, nem úgy, mint a full-size modellnek, amitől azt várják a csehek, hogy hozzásegíti őket a másfél millió darabos éves értékesítési cél eléréséhez.