A Ford a barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be a MyFord Mobile okostelefonos alkalmazást, és a hozzá kapcsolódó honlapot, amelynek segítségével távolról is irányítható az elektromos járművek feltöltése. Az autósok az alkalmazással ellenőrizhetik a járművükkel megtehető távolságot, és biztosíthatják, hogy az autó a kijelölt időpontban indulásra készen álljon – sőt még az utastere is megfelelő hőmérsékletű legyen.


Az alkalmazás labdákkal és hőlégballonokkal jelzi a széndioxid-kibocsátás terén elért megtakarítást. A Ford ugyancsak Barcelonában mutatta be a Focus Electric modellt, amely már az alkalmazással is kompatibilis.

A MyFord Mobile alkalmazás hamarosan a C-Max Energi konnektoros hibrid modellhez is elérhető lesz. Az alkalmazás egy beépített modemen keresztül kapcsolódik az autóhoz, amely egy külső szerverre küldi el az információkat; ezen a szerveren fut az a kifejezetten e célra létrehozott honlap, amely iOS és Android rendszerű telefonokról egyaránt elérhető.

Okostelefonnal tölthetők az elektromos Fordok 3 Az alkalmazásba integrált térképek nemcsak az autó helymeghatározását segítik, hanem útvonaltervezésre és a töltőállomások megtalálására is alkalmasak. Az autósok személyre szabhatják az alkalmazást, megadva a jármű nevét és színét, a feltöltési profilt és a töltés időzítését is. Az angol, holland, francia, német és spanyol nyelven kezelhető MyFord Mobile az első öt évben ingyenesen használható.