Alighanem túl sok kémfilmet nézett az a kamionos, akit néhány napja füleltek le egy fizetős útszakaszon: a 45 éves Pablo Ortega ötletes kütyüvel próbálta megúszni a 95 dolláros (26 ezer Ft) hídpénz megfizetését.
A gumicukrot szállító pilóta sokallotta, hogy alkalmanként 95 dollárt (26 ezer Ft) kell fizetnie, hogy nyergesvontatójával átkelhessen a George Washington hídon. (A világ legnagyobb forgalmú közúti hídján évente 106 millió gépkocsi kel át, a Manhattant New Jersey állammal összekötő, kétszintes, összesen tizennégy forgalmi sávos szerkezet filmek tucatjaiban szerepelt már.) Ezért sajátos mechanikát eszkábált: autója lökhárítóját hidraulikus emelőre szerelte, a gombnyomásra felemelkedő lemez pedig leolvashatatlanná tette a rendszámtáblát a díjfizető kapuknál.
Apró szépséghiba, hogy a hidat nem csak kamerák, de hús-vér emberek is felügyelik: egy rendőrnek a napokban feltűnt a bizarr kinövéssel az orrán közlekedő kamion, utána eredt, és ezzel vége is volt a történetnek. 
A hatóságok most arra próbálnak rájönni, hányszor használhatta Ortega a merész szerkezetet, amely egyébként becslésük szerint mintegy 2500 dollárjába (680 000 Ft) kerülhetett.

Látta a fotókat az új szörnyekről?