Míg Európa csak most ismerkedik az új Sorentóval, az Egyesült Államokban már vissza is kellett hívni az új generációs szabadidőjármű 12 ezer példányát, mert elromolhat bennük a gázpedál.
A hivatalos közlemény szerint a fojtószelep-vezérlés áramkörén rosszul hegesztettek fel egy kondenzátort. Tapasztalatból lehet tudni, hogy általában az ilyen parányi hibák okozzák a legnagyobb problémákat, és valóban: ha elszáll a kondi, a számítógép csökkentett üzemmódba lökheti át a motort, ami jobb esetben azt jelenti, hogy lépésben cammogva eljuthatunk a legközelebbi márkaszervizbe, rosszabb esetben kizárólag alapjáraton hajlandó üzemelni a motor, és nem megyünk sehova.
Ha mindez egy parkolóban következik be, legfeljebb bosszankodunk majd egy sort, de ha autópályán, netán országúti előzés közben megy el a kraft, az életveszélyes lehet, ezért a Kia egy az egyben kicseréli a gázpedál egységet. Szerencsére sem meghibásodás, sem sérülés nem történt még, de jobb az elővigyázatosság.
Arról nincs hír, hogy az európai Sorentókat érintheti-e a probléma.
Gázpedál-gázok a Kiánál 2
A Kia hazánkban a múlt héten kezdte meg a Sorento forgalmazását. A modell egyelőre csak a 2,2 literes dízelmotorral kapható, 9,4 millió forinttól. A hétszemélyes kivitel felára 300 000 Ft. Az autót a vezess.hu is kipróbálta, benyomásainkat itt olvashatod el.