Ha csak a letartóztatásukkor készített fényképeket nézzük, Louis Thomas Cope és Katrina Marie Norman három gyermeket nevel a Georgia állambeli Snellville-ben, és ha csak mellékelt portréikat nézzük, egészen rendes embereknek tűnnek. Az, hogy a képek a helyi fogdán készültek, már gyanússá teszi a dolgot, letartóztatásuk körülményei pedig végképp lerombolja az idillt.
A helyi rendőrséget február 13-án hívta ki egy arra járó állatvédelmis tiszt, mert a ház előtt tárva-nyitva állt egy kisbusz, a hátsó ülésen pedig egy csecsemő ordított. Mire a járőr a helyszínre ért, legalább negyed óra telt el. A gyermeket biztonságba helyezték, majd bekopogtak a házba.
A bezárt ajtót az anya nyitotta ki – rózsaszín csipkés kombinéban. Azt állította, hogy csak egy percre hagyták magára a gyereket, amíg beviszik a házba a csomagjaikat, de a férje meglepte őt a kombinéval, és megfeledkeztek a gyerekről.
A rendőrök a házban iszonyatos állapotokat találtak: vizelet és ürülék szaga lengte be a szobákat, a gyerekszobában mindent szemét borított, a pár másik két gyereke (10 és 8 évesek) súlyosan alultápláltnak tűnt.
A gyanúsítottakat letartóztatták, de pénteken szabadon bocsátották őket, miután letették a 16900 dolláros (4,7 millió Ft) óvadékot.