Egy különleges technikai részlet bemutatásával kezdi az Audi az új R8 érkezésére hangolást. A sportkocsi második generációjába továbbfejlesztett lézeres távolsági fényszóró kerül. Alapesetben az új Audi R8 LED-es fényszórókat kap, amelyek opcionálisan lézeres távolsági fényszórókkal kombinálhatók.
    

Lézerfénnyel érkezik az új Audi R8 1
Lézerfénnyel érkezik az új Audi R8 2

Lézerfénnyel érkezik az új Audi R8

Lézerfénnyel érkezik az új Audi R8

Lézerfénnyel érkezik az új Audi R8 4
Fotó megosztása:
Lézerfénnyel érkezik az új Audi R8 5


A lézerfény különlegessége, hogy a nagyteljesítményű lézerdiódák egy igen kisméretű alkatrészből képesek nagy mennyiségű fényenergiát kinyerni. Így lehetséges, hogy a lézeres fényszóró hatótávja közel kétszerese a LED-es fényszóró hatótávjának.

Minden távolsági fényszóróban egy lézermodul működik, amely négy darab nagyteljesítményű lézerdiódát tartalmaz. A lézermodul egyesíti egy nyalábbá a négy, intenzív kék színű lézersugarat, amelyet végül egy foszfor-átalakító változtat kék fényből fehér fénnyé. A lézeres távolsági fénnyel szerelt fényszórók ismertetőjele a kék színű megjelenés.

A lézeres távolsági fényszórók 2014-ben az Audi R18 e-tron quattro versenyautóban a Le Mans-i 24 órás autóversenyen mutatkoztak be, majd ezt követően az Audi R8 LMX utcai modellben is megjelentek.

Az új Audi R8 világpremierje március elején a Genfi Autószalonon várható. A korábbihoz képest szögletesebb formatervű, de változatlanul középmotoros sportkocsi V8-as és V10-es motorokkal és összkerékhajtással érkezik.