Autót fog gyártani az Apple? 1
Autót fog gyártani az Apple? 2

Autót fog gyártani az Apple?

Autót fog gyártani az Apple?

Autót fog gyártani az Apple? 6
Autót fog gyártani az Apple? 7
Autót fog gyártani az Apple? 8
Fotó megosztása:
Autót fog gyártani az Apple? 9


Állítólag Titan kódnéven fut az a projekt, amelyben a Reuters hírügynökség szerint több százan dolgoznak azon, hogy az Apple az autonóm mobilitás terén is felvegye a versenyt a Google-lel. Belső források szerint az IT-óriás saját autóipari szakembereket toborzott, és a hagyományos autógyártóktól függetlenül szeretné kifejleszteni önjáró gépkocsiját.
A projekt még viszonylag az elején tart, a cég állítólag jelenleg az alkatrészekről és a gyártási technológiákról tájékozódik, és a jelek szerint az elektromos, illetve online technológiákra fekteti a hangsúlyt.
A jelentés szerint az Apple ‘titkos laboratóriuma’ már tavaly év végén megkezdte működését, illetve megkezdődtek a tárgyalások a lehetséges beszállítókkal. Az iCar gondolata először nyolc, majd három éve ismét felmerült; állítólag Steve Jobs nagy álma volt az almás gépkocsi.
Az Apple eddig a fedélzeti szórakoztató és tájékoztató rendszerek terén igyekezett megvetni lábát az autóiparban. CarPlay rendszerük a gépkocsi kijelzőjét és kezelőszerveit integrálja az iOS rendszerű okostelefonokkal (iPhone), lehetővé téve nem csak a mobilkészülék vezérlését, de az alkalmazások fedélzeti kijelzőn történő futtatását is. Jelen pillanatban huszonegy autógyártó támogatja a CarPlay sémát, a Suzukitól a Ferrariig.
Autót fog gyártani az Apple? 10
A Google saját robotautó-projektje mindeközben nagyságrendekkel előrébb tart; gépkocsijukat már tavaly bemutatták, azóta pedig már a második verzióval közelednek a lehetséges sorozatgyártás felé.