Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának budapesti tartózkodása során több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kell készülni. Pintér Sándor belügyminiszter Vlagyimir Putyin orosz elnök és delegációjának biztosítását a legalkalmasabb alakulatra, a TEK-re bízta.

A “kiemelten védett személy” budapesti tartózkodása során a küldöttség mozgásával párhuzamosan útvonal korlátozások lesznek, de – mint kiemelték – azokat csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket. Kedden munkalátogatást tesz Magyarországon Vlagyimir Putyin orosz elnök. A megbeszélés témái között szerepelnek majd a kétoldalú politikai és gazdasági kapcsolatok, energiabiztonsági ügyek és az ukrajnai fegyveres konfliktus is.
A korlátozásokkal érintett útvonalak listája és a tájékozódást segítő információs térkép a rendőrség honlapjáról (www.police.hu) letölthető, de inkább beillesztettük ide, ne kelljen feleslegesen kattintani. 
Putyin káoszt hozhat a budapesti közlekedésben 1
(MTI)