Örömmel jelentjük be Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport és a MOL Csoport 2015. évi együttműködését a FIA Túraautó-világbajnokságban – írja közös közleményében a két cég.

Korábban nagy esély mutatkozott rá, hogy a magyar versenyző akár a gyári Honda-csapatnál folytassa, amelynek mindkét versenyzőjénél több pontot gyűjtött 2014-ben, így a negyedik helyen zárt az egyéni bajnokságban. 2015-ben is Hondával versenyez majd, de idénre a csapat hat tesztet is betervezett, mivel a céljuk, hogy előrébb lépjenek és harmadikként zárjanak.

Michelisz magyar csapatban marad 1
Michelisz magyar csapatban marad 2

Michelisz magyar csapatban marad

Michelisz magyar csapatban marad

Michelisz magyar csapatban marad 5
Michelisz magyar csapatban marad 6
Fotó megosztása:
Michelisz magyar csapatban marad 7 “Norbert a túraautó-világbajnokság egyik legjobb versenyzője, mi pedig örömmel támogatjuk és adunk lendületet ahhoz, hogy ambícióit követve világbajnokká váljon. A vállalat egyébként is szorosan kötődik a motorsporthoz, hiszen a Csoport tagvállalataként a Panta Distribuzione S.p.A. a WTCC hivatalos üzemanyag-beszállítója” – mondta a bejelentés kapcsán Kelenvölgyi Ágnes, a MOL csoportszintű szponzorációs vezetője.

“A motorsport-részlegünk kifejezetten nagyra tartja Norbi képességeit és eredményeit, és emellett márkánk vezetői nagyra értékelik a Zengő Motorsporttal felépített partneri viszonyt is. A kettő kombinációja pedig azt eredményezi, Norbi és a csapat előtt megnyílik a még szorosabb együttműködés és a még szebb eredmények elérésének lehetősége” – Szabó Gábor, a Honda Hungary képviselője.

Michelisz magyar csapatban marad 8 “Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megállapodnunk mind a MOL Csoporttal, mind a Hondával, így ezt a WTCC-szezont is együtt folytatjuk tovább, és a pilótánk Michelisz Norbert. Ugyanakkor ez nagy felsőséget is ró ránk, hiszen a tavalyi világbajnoki negyedik helyezést szeretnénk felülmúlni. Ez lehetetlen feladatnak tűnik, de aki ismer engem és a csapatot, az tudja, hogy szeretjük megvalósítani a lehetetlennek tűnő feladatokat és mindent megteszünk, hogy álmainkat megvalósítsuk. Remélem, hogy a közös álmunk tovább folytatódik, és még sikeresebbek leszünk idén, mint tavaly” – tette hozzá Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport csapatvezetője.

A Blikk szerdai cikke szerint Michelisz nagyjából 60 millió forintról mondott le a döntéssel, a gyári Honda 80 milliós fizetést ígért neki, Zengőék pedig legfeljebb 20-at. Norbi a Blikknek annyit mondott, hogy a pénz mindig is másodlagos volt a karrierjében. A Honda gyári pilótái 2015-re is Gabriele Tarquini és Tiago Monteiro maradtak.