Keskeny fényszóró, hatalmas, szögletes hűtőmaszk – ezekről már beszámoltunk egy hete, amikor először bukkantak fel a következő generációs Audi A4-et ábrázoló kémfotók. Az álcázott modelleken is látszik, hogy az Audi nem szakít radikálisan a bevált formavilággal, leginkább az orr kialakítása tér majd el a mostanitól.
Mégis, áltatás csupán a hasonlóság, hiszen a B9 kódjelű Audi A4 érezhetően nagyobb lesz eleve nem alulméretezett elődjénél. A méretbeli növekedést ugyanakkor fogyókúra kíséri: úgy tudjuk, motortól függően akár 100 kilogrammal is csökkenthet a típus tömege. A fejlesztés záloga a vadonatúj MLB padlólemez – az A4 nem a Passat által is alkalmazott platformot, hanem a nagyautókhoz és szabadidőjárművekhez kidolgozott padlót kapja meg.
A keskeny LED-fényszórókkal szerelt modell a felhasznált, forrón sajtolt acél idomoknak köszönhetően egyszerre lesz nagyobb és könnyebb az autó; az előzetes becslések szerint akár 100 kilót is fogyhat az autó, ami az ultratakarékos kivitelnek (jelenleg 2,0 liter, 136 LE, 112 g/km CO2-kibocsátás) és az S4 / RS4 sportverzióknak egyaránt jót fog tenni.