Mától három napon át közúti razziát tart a rendőrség. Az egyenruhások 2015. február 9. és február 11. között ellenőrzik a nehéz-tehergépjárműveket és autóbuszokat. Az akció az Európai Unió számos tagállamához hasonlóan a TISPOL Truck & Bus ellenőrzés keretében történik.

 

Az ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása és a közúti közlekedési balesetek áldozatai számának további csökkenése. Ennek érdekében az európai közlekedési rendőri szervek fokozottan ellenőrzik a tehergépjárművekre és autóbuszokra vonatkozó közlekedési szabályok betartását, különös tekintettel a vezetési és pihenőidőre, valamint a veszélyes anyagok szállítására.

 

Persze az ellenőrzés kiterjed a közúton elkövetett kiemelt bűncselekmények – az embercsempészet, az illegális migráció, a fegyver- és kábítószer-csempészet, a vagyon elleni bűncselekmények – felderítésére, valamint a körözött személyek elfogására is.

Kíváncsi vagy a szovjet autóipar halálra ítélt csodáira? Kattints a képre és nézd meg a Vezess.hu különleges összeállítását!

Háromnapos közúti razzia indul 1