A brit Daily Mail beszámolója szerint a BMW áprilisban mutatja be új, kiterjesztett valóságon (augmented reality, AR) alapuló technológiáját, amellyel szó szerint gyerekjátékká tehető a parkolás, a manőverezés.
A megoldás a hírek szerint egy különleges AR-szemüveg, amellyel kvázi átláthatunk az utastéren és az autó karosszériáján. 
Belső informátorokra hivatkozva a lap azt írja, a rendszer automatikusan aktiválódik a hátramenet kapcsolásakor, és az autón kívül elhelyezett kamerákkal kommunikálva a szemüvegen keresztül rávetíti a külvilág képét az utastér megfelelő területeire, ezzel mintegy átlátszóvá téve az autót.
A szemüveg állítólag a head-up kijelzőktől megszokott adatokat (közlekedési információk, sebesség, stb.) is a vezető szeme elé vetít. A technológia állítólag a sanghaji autószalonon debütál, két hónap múlva.
A rendszer életképességét megkérdőjelezi, hogy a hasonló funkcionalitású Google szemüveg autóvezetés közbeni viselése komoly vitát váltott ki törvényhozói szinten, az USA egyes államaiban egyenesen betiltották az okosszemüvegben történő vezetést.
Röntgenszemüveget fejleszt a BMW? 1
Röntgenszemüveget fejleszt a BMW? 2

Röntgenszemüveget fejleszt a BMW?

Röntgenszemüveget fejleszt a BMW?

Röntgenszemüveget fejleszt a BMW? 5
Röntgenszemüveget fejleszt a BMW? 6
Fotó megosztása:
Röntgenszemüveget fejleszt a BMW? 7
Hasonló megoldást mutatott be pár hónapja a Land Rover: itt a teljes motortér tűnik el a vezető szeme elől, megkönnyítve a manőverezést technikás terepen.
Nyitóképünkön a TWR autóipari beszállító átlátszó műanyagból készült autója.