A tizenhét éves Alissa Afonina az iskola egyik legokosabb tanulója volt, tanárai szerint ígéretes jövő állt előtte, filmrendező lehetett volna. Mindez egyetlen pillanat alatt megváltozott, amikor a kisteherautó, amelyben édesanyjával és testvérével együtt utazott, megcsúszott, és az árokba fordult.
A kanadai lány súlyos koponyasérülést szenvedett, de látszólag felépült. Ezt követően azonban képtelen volt huzamos ideig koncentrálni, nem értette az instrukciókat, és nem tudott uralkodni dühkitörésein, amelyek egyre gyakrabban tartalmaztak szexuális jellegű kifejezéseket.
Mindez elszigetelte őt társaitól, ami tovább súlyosbította állapotát. A lány végül képtelen volt normális munkakör betöltésére, így az elmúlt években prostituált dominaként dolgozott.
Az autót annak idején a lány édesanyjának akkori barátja vezette, és Alissa pert indított ellene. A tárgyalás során megállapítást nyert, hogy a férfi túlságosan gyorsan vezetett a csúszós útfelületen, ráadásul az autón végletekig elhasználódott abroncsok voltak.
Ezért bár a bíróság elfogadta, hogy a lány már a baleset előtt eleve személyiségzavaros volt, többször fogyasztott kábítószert, és hallucinációktól szenvedett, úgy ítélték meg, hogy az autó vezetője tehető felelőssé Alissa sorsának alakulásáért.
A most 24 éves nő részére összesen másfél millió dollár (400 millió Ft) kártérítést ítéltek meg; ennek több mint a fele a jövőbeli kiesett keresőképesség kompenzálása.