A 38 éves Rick Warrick két gyerekével és menyasszonyával, a 28 éves Julia Pearce-szel éppen étterembe készült múlt vasárnap este, amikor nem sokkal 9 óra után defektet kaptak. Félrehúzódtak, hogy kicseréljék a sérült kereket, és már majdnem készen voltak (nyitóképünkön), amikor egy száguldó jármű elgázolta az úttest szélén álló két felnőttet – a kocsiban ülő gyerekek szeme láttára.
A gázoló lassítás nélkül tovább hajtott. Julia mindkét lába és medencecsontja is eltört, valamint betört a koponyája, de túlélte a balesetet, és amíg maga is eszméletét nem vesztette, megpróbálta életben tartani vőlegényét, aki azonban a helyszínen elhunyt. 
A vészhelyzetben a testvérpár nagyobbik tagja, egy lány hívta fel a mentőket, ám mivel pánikban volt, nehezére esett pontosan elmondani, mi történt. A diszpécser száján ekkor csúszott ki az a szerencsétlen mondat, amiért később a mentőszolgálat bocsánatot kért: “Hagyd abba a nyavalygást, alig értem, amit mondasz… Szóval két embert elgázoltak, igaz?”
Gyerekei szeme láttára gázolták halálra a férfit 1
Gyerekei szeme láttára gázolták halálra a férfit 2

Gyerekei szeme láttára gázolták halálra a férfit

Gyerekei szeme láttára gázolták halálra a férfit

Gyerekei szeme láttára gázolták halálra a férfit 5
Az útszakasz, ahol a baleset történt. Kivilágítatlan út, szűk leállósáv.
Fotó megosztása:
Az útszakasz, ahol a baleset történt. Kivilágítatlan út, szűk leállósáv.

Az útszakasz, ahol a baleset történt. Kivilágítatlan út, szűk leállósáv.

A diszpécsert azóta áthelyezték egy olyan munkakörbe, ahol nem érintkezik a lakossággal. Ugyanakkor felettesei védelmükbe vették viselkedését: szerintük, bár rosszul válogatta meg szavait, egyértelműen arra törekedett, hogy kizökkentse a pánikból a gyereket, és megszerezze az életmentéshez elengedhetetlen információkat.
A két gyerek nem tudott értékelhető leírást adni a gázoló autóról, így a rendőrség csak abban bízhat, hogy a tettes feladja magát.