Még tágasabb lesz az új Škoda Superb 1
Még tágasabb lesz az új Škoda Superb 2

Még tágasabb lesz az új Škoda Superb

Még tágasabb lesz az új Škoda Superb

Még tágasabb lesz az új Škoda Superb 5
Még tágasabb lesz az új Škoda Superb 6
Fotó megosztása:
Még tágasabb lesz az új Škoda Superb 7

A Škoda már egy ideje csepegteti az információkat az idén érkező új Superbről. Láthattuk gyári kémfotón és grafikus által elképzelt teljes valójában, a belteréről azonban eddig nem alkothattunk képet.
A gyár most kiadott egy grafikát és egy fényképet a leendő óriás műszerfaláról. Noha merész, új formanyelvről beszélnek, az elrendezés és a stíluselemek nem jelentenek nagy változást az Octaviához képest. A széles középkonzolt panoráma formátumú érintőképernyő uralja, de alatta a klímavezérlő kapcsolók éppúgy ismerősek, mint az ajtópanelen elhelyezett kezelőszervek vagy maga a kormánykerék.
A legnagyobb dobás is elmaradt, bár valójában nem is számítottunk arra, hogy az Audi TT és a VW Passat után a Superb is megkapja a teljesen digitális műszerfali kijelzőt; helyette marad a régi, jól leolvasható, analóg formátum.
Ami a képről nem mérhető fel, az a minőség és a helykínálat – a gyár állítja, hogy mindkettő terén felülmúlja elődjét a nagy limuzin. Azt korábbról tudjuk viszont, hogy modern biztonsági és vezetőtámogató rendszerekkel vértezik fel az autót, amely március elején tartja világpremierjét.