Egy dél-londoni autós, bizonyos Tony Steeles büszkén hajtott haza vadonatúj Toyota Aygójával, ám öröme néhány nappal később bánatba fordult: egy csapat éhes mókus megrágcsálta a frissen vásárolt kocsit. Aztán ismét. És ismét. 
A bozontos farkú brigantik kétszer ették meg a kisautó antennáját, megrongálták az oxigénszenzort, és számos egyéb gumi- vagy műanyag alkatrészbe is belekóstoltak.
Arról gyakran hallani, hogy nyestek rágják meg az autók elektromos vezetékeit, egy volt munkatársunk otthona előtt pedig dühös kutyák nulláztak le évekkel ezelőtt egy tesztautót (igaz, ők alighanem az autó alatt rejtőző macskára utaztak), de a mókus eddig nem szerepelt az autóevő szörnyek listáján.
A bizarr támadásokról beszámoló brit újságok érdekes elméletet gyártottak a történtekhez. Az autóipar évek óta egyszer intenzívebben igyekszik növényi alapú műanyagokkal kiváltani a járművekben felhasznált plasztikokat, így nem elképzelhetetlen (de nem is bizonyított), hogy ezek vonzották az éles fogú agresszorokat. A Toyota Boshoku alkatrészgyártó részleg növényi és állati olajokból (például csukamájolajból) állít elő mindenféle műanyagokat, az ajtóborító panelektől kezdve az ülések párnázatán át a pótkerék házáig. 
A fejlesztésben nincs egyedül a Toyota. A Vezess.hu oldalain többször is beszámoltunk már például a Ford ilyen irányú kezdeményezéseiről; iparági források szerint a szója- és mogyoróolajtól kezdve a rizshéjig számtalan élelmiszeripari származékból készülnek autóalkatrészek.
A Toyota szerint a rágcsálók műanyag iránti lelkesedése közismert, ám kutatásaik szerint nincs közvetlen összefüggés a műanyagok eredete és ízletessége között, ám a jövőben igyekeznek megoldásokat keresni arra, hogy elvegyék a rágcsálók étvágyát.
Az ügyben érintett Aygót eladó Toyota-kereskedés mindenesetre nem kekeckedett: a károkat ingyenesen kijavította, majd amikor megunták a visszatérő mókusrohamokat, Tony kapott egy új autót, egy Yarist, amivel a biztonság kedvéért az utca helyett inkább a garázsban parkol.