A régi receptet követi a Mercedes a C-osztály kupé változatának kialakításakor. Ez azonban ebben az esetben kifejezetten izgalmas dolognak ígérkezik, hiszen az orrész mellett a kupé farát is az S-osztályról mintázzák a tervezők. Így az autó üdvözlendő, extravagáns kontrasztot mutat majd a kategória határozottan sportos képviselőivel, az Audi A5-tel és a BMW 4-essel.
A motorválaszték, sőt, a teljes műszaki arzenál minden bizonnyal megegyezik majd a szedánéval, beleértve a dízel hibrid, illetve a frissen bemutatott konnektoros hibrid verziókat is.
A kupét egy évvel később, 2016-ban követi a kabrió; így lesz teljes a tavaly kombival bővített modellkínálat. 
A kémfotók nem sok részletet láttatnak, az azonban feltűnő, hogy a motorház valamivel hosszabb, az A-oszlop mögött pedig vadonatúj autóról beszélünk, elnyújtott hátsó szélvédővel, alacsonyabb tetővonallal és erőtől duzzadó hátsó kerékívvel.
Az utastérben a jelek szerint nem lesznek érdemi változások, a kezelőfelület azonos, a helykínált nyilván valamivel rosszabb lesz, mint a szedáné,  de négyen így is kényelmesen elférnek az októberben színre lépő autóban.