Sebestyén Sándor nem az az ember, aki csak úgy feladja. Az UNIQA Sandlander Team pilótája – miután szennyezett üzemanyag miatt leállt a motorja a Dakar tizedik szakaszán – egyre másra ötletelt, hogyan maradhatna versenyben.
Miután a balszerencsés napon egyetlen kontroll pont volt a pályán és azt segítséggel elérte, özönvízszerű eső szakadt le a több mint 4000 méter magas fennsíkon. 
“Villámok cikáztak mindenütt, pillanatok alatt sötét lett és szabályosan dőlt az eső a fekete felhőkből. Még mintegy 100 kilométer lett volna hátra a szelektívből, de életveszélyesnek tartottuk a folytatást, főleg úgy, hogy önerőből nem tudtunk menni, vontattak bennünket. Végül a tábor felé vettük az irányt, ahol rajtidőt és itinert is kaptunk a következő napra” – idézte fel a történteket Sebestyén Sándor.
A pilóta ennek tükrében reggel beállt a rajthoz és segítséggel, de végigment a közel 200 kilométeres szelektíven. “A hidegzuhany a célban ért benünket, kiderült ugyanis, hogy az előző nap miatt kizártak bennünket. Külön mérges vagyok amiatt, hogy az az ember rajtoltatott bennünket 1 óra körül, aki 2 órával előtte aláírta a kizárásunkat. Szólnia kellett volna és akkor nem kockáztatunk feleslegesen!” – mondta dühösen a versenyző.
A Sebestyén Sándor, Bognár József, Dambinbaljir Jargalsaikhan trióval azonos ponton hagyott fel a versennyel a tavalyi győztes Nani Roma is, a katalán pilótának sem engedélyezték a folytatást.
“Csalódottak vagyunk, semmi áron nem adtuk volna fel, szerettünk volna örömet okozni a magyar és mongol szurkolóinknak, akiknek ezúton is köszönjük a biztatást” – jegyezte meg Sebestyén.