Valószínűleg a rossz minőségű üzemanyag miatt megállt a Dakar-rali 10. szakaszának elején a Sebestyén Sándor, Bognár József, Dambinbaljir Jargalsaikh sandlanderes egység Toyotája, s egyelőre nem tudni, hogy a versenyzők folytathatják-e a dél-amerikai futamot.
Az UNIQA Sandlander Team triója ugyanazon a benzinkúton tankolt a szelektív rajtja előtt, ahol a csapat szervizautója. Aztán elrajtolt az egység, a kísérő kocsi pedig közúton haladt a napi tábor felé. Ám szinte egyszerre megállt mind a két jármű, Sebestyénék T2-es Toyotája a szelektív elején, a szervizautó pedig az országúton. 
Mind a kettőnek ugyanaz a baja: a rossz minőségű üzemanyag miatt megállt a motor. Az összetettben 62., a T2-es kategóriában pedig a fantasztikus negyedik helyen álló Sebestyén Sándorék jelen pillanatban azon munkálkodnak, valahogy elindítsák a Toyotájukat. A Sandlander mongol versenyzői, Namchin Lkhamaa, Udiikhuu Byambadelger és Batbold Surendorj mennek tovább a szakaszon.
A tegnapi napot az autósoknál 2011-es győztes, az összetettben élen álló Nasszer al-Attijah nyerte. A viadal honlapjának beszámolója szerint a motorosoknál a spanyol Joan Barreda Bort diadalmaskodott. Az autós kategória címvédője, Nani Roma összetörte a MINI-t keddi szakaszgyőzelmét követően, így kiesett a versenyből. Dési Jánost, a magyar motorost pedig kizárták, miután műszaki okok miatt kihagyta a 9. szakasz utolsó ellenőrzőpontját.
A kamionosok közt Nyikolajevék már hatodik győzelmüket szerezték idén, így tovább csökkentették összetettbeli hátrányukat Margyejevékkel szemben.

A 10. szakasz eredményei
Autósok:
1. Nasszer al-Attijah (katari, Mini) 3:49:59 óra
2. Orlando Terranova (argentin, Mini) 1:45 perc hátrány
3. Jazid Alradzsi (szaúdi, Toyota) 3:39 perc hátrány
    
az összetettben:
1. al-Attijah 35:19:37 óra
2. Giniel de Villiers (dél-afrikai, Toyota) 28:22 perc hátrány
3. Alradzsi 43:08 perc hátrány
    
 Motorosok:
1. Joan Barreda Bort (spanyol, Honda) 4:07:11 óra
2. Marc Coma (spanyol, KTM) 1:39 perc hátrány
3. Ruben Faria (portugál, KTM) 1:57 perc hátrány
    
az összetettben:
1. Coma 38:13:50 óra
2. Paulo Goncalves (portugál, Honda) 7:35 perc hátrány
3. Pablo Quintanilla (chilei, KTM) 31:42 perc hátrány