Felsőbb parancsra felnőtt pelenkákat osztanak ki a között a mintegy 2000 forgalomirányító rendőr között, akik Ferenc pápa január 15-19. időszakra tervezett látogatása alatt igyekeznek rendet tartani a Fülöp-szigeteki főváros, Manila útjain.
A szokatlan elővigyázatosság főpróbáját január 9-én, pénteken tartották, amikor a Fülöp-szigetek legnagyobb körmenetén, a Fekete Názáreti Jézus-szobor körbehordozásán szolgálatot teljesítő rendőrök is pelenkába bújtak. A körmeneten mintegy kilencmillió hívő vett részt.
Ekkora tömeget képtelenség mobil vécékkel kiszolgálni, ezért a város vezetése azoknak a híveknek is a felnőtt pelenka használatát javasolja, akik nem szeretnének sürgető kisdolguk miatt lemaradni a pápáról.
A manilai városfejlesztési hivatal első embere, Francis Tolentino szerint a rendőrök kedvezően fogadták az ötletet. Nem csoda, hiszen rendkívül vagányok. Többen közülük nem munkahelynek, hanem színpadnak tekintik az utcát, amint arról az évek során számtalan videóból megbizonyosodhattunk.
Francis Tolentino kevésbé laza: amikor arról kérdezték, ő is pelenkába bújik-e, kitérő választ adott: “Lehet, de inkább megpróbálok keveset inni.”
Lopsz, kukkolsz vagy kaszinózol? Akkor Oroszországban nem kaphatsz jogsit