A versenyzők szerdán a Chilecito és Copiapo közötti etap teljesítésével megérkeztek Chilébe, a homokos Atacama sivatagba. A késői kezdés miatt már az élmezőny is csak sötétedés után ért célba, így az eredményekre a kelleténél tovább kellett várni. A maga 315 kilométerével nem volt túlságosan hosszú ez a gyorsasági, a negyedik nap mégis jócskán átrendezte az élmezőnyt.
Dakar 2015: A negyedik szakasz átrendezte a mezőnyt 1
Nasszer al-Attijah szerezte meg ismét a szakaszgyőzelmet, így már 2 perc 40 másodperces előnye van Nani Roma előtt. A katari elsősége azonban többször is megingott a nap folyamán, ugyanis Stephane Peterhansel, és a szaúd-arábiai jolly joker, az első Dakarján résztvevő Jazid al-Radzsi is volt az élen a negyedik szakasz mért pontjain. De végül Peterhansel defektje bebiztosította a katari első helyét. 
Dakar 2015: A negyedik szakasz átrendezte a mezőnyt 2
Roma mögött Giniel de Villiers futott be harmadiknak, aki az összetettben továbbra is a legközelebbi üldözője al-Attijahnak, bár elég nagy hátránnyal.
De volt, akinek nem ment ilyen “simán” a szerdai táv. A harmadik szakaszon brillírozó Orlando Terranova MINI-je durván megsérült, miután egy szikla elintézte a hátsó felfüggesztést, így hosszú órákat veszítettek a javítással. Hasonlóan szerencsétlenül járt Carlos Sainz is, aki a Peugeot turbójának meghibásodása miatt már a negyedik szakasz 32. kilométerénél megállt.
Dakar 2015: A negyedik szakasz átrendezte a mezőnyt 3
A motorosoknál Joan Barreda Bort nyerte a szakaszt két perccel Marc Coma előtt, ami elég volt számára ahhoz, hogy 12 percesre növelje előnyét. Dési János az 55. helyen ért célba, összetettben pedig az 56.
Megjárták a poklot az UNIQA Sandlander Team versenyzői a 2015-ös Dakar-rali negyedik szelektív szakaszán, de Sebestyén Sándorék és a mongolok is küzdeni tudásból emberfelettit produkálva célba értek. A T2-es Toyotában ülő versenyzők éjszaka mászták meg az Atacama-sivatag dűnesorát, 120 kilométert tettek meg a vak sötétben.
Csütörtökön Copiapóból indul és Antofagastába érkezik a mezőny, az összekötő szakasz hossza 174 kilométer, a szelektív, azaz a mért rész 458 km lesz.
A 4. szakasz eredménye:
Autók
1. Nasszer al-Attijah
2. Nani Roma 
3. Giniel De Villiers 

Motorok
1. Joan Barreda Bort
2. Marc Coma 
3. Pablo Quintanilla 
Quadok
1. Rafal Sonik
2. Ignacio Casale 
3. Mohammed Abu-Issa