Több tízezer ember lelkes buzdítása közepette átgurult az idei Dakar rajtpódiumán a Sandlander Team három versenyautója szombat este. A fergeteges fieszta valamennyi versenyzőt feldobta, mostantól azonban a fegyelemé a főszerep.
“Felemelő érzés volt, jó látni ezt a fanatizmust és az emberek szeretetét, ez mindig erőt ad a folytatáshoz. Nehéz két hét áll előttünk és a végén szeretnénk megélni ugyanezt a hangulatot itt, Buenos Airesben” – mondta Sebestyén Sándor.
A negyedik Dakarján részt vevő pilóta navigátora, Bognár József azt emelte ki, hogy összeszoktak a csapat mongol versenyzőivel is, és mindenki pontosan tudja a dolgát.
“Nagyon jó együtt a csapat, barátként tekintek mindenkire” – ezt már Namchin Lkhamaa, a másik versenyautó pilótája mondta, aki két motoros rajt után először vág neki autóval a világ leghosszabb és legnehezebb tereprali viadalának. “A célba érést tartom a legfontosabbnak, és azt szeretném, hogy ez valamennyiünknek sikerüljön” – tette hozzá.
A harmadik versenyautót kormányozó Szaller Zoltán is a csapategységet hangsúlyozta, a sandlanderes pilóta Farkas Nándorral együtt osztja meg sokéves tapasztalatát a Dakar-történelem első magyar-mongol vegyes alakulatával.
Az autósokra vasárnap egy 170 kilométeres mért szakasz vár, ami a szervezők elmondása szerint gyors és könnyű lesz, ám a derékszögű kanyarok és az árkok okozhatnak nehéz pillanatokat. Az összekötő hossza 663 kilométer lesz, a napi cél helyszíne Villa Carlos Paz.