A 19 éves Natalie Ferber édesanyja autójának jobb első ülésén utazott Brooklynban (New York City). Amint megfordultak egy kereszteződésben, fékezés nélkül beléjük rohant egy furgon, amelyet rendőrök üldöztek. A kisteherautó először a vezetőoldalon találta el a Nissant, majd a megpördülő autóba ismét beleütközött, az utas oldalán.
Az autót vezető, 50 éves Nancy Lawrence, valamint egy, a hátsó ülésen utazó fiatal lány törésekkel és zúzódásokkal megúszták az esetet, de Natalie sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az orvosok lemondtak róla. Csodával határos módon a lány ma is él, de a november 18-i ütközés óta nem ébredt fel a kómából, felépülésére csekély a remény.
Az autót vezető anyuka, valamint férje, aki nem volt az autóban az ütközéskor, egyaránt a New York-i rendőrség alkalmazottai, ezért pontosan tudták, hogy ami történt, annak nem lett volna szabad megtörténnie: a belső szabályzat ugyanis konkrétan megtiltja, hogy a járőrök nagysebességű üldözést folytassanak a városon belül.
Éppen ezért a házaspár úgy döntött, beperelik saját munkaadójukat: a város vezetését. 70 millió dollárt (17,5 milliárd forint) követelnek, valamint az üldözést végrehajtó rendőrtisztek nevét és a belső nyomozás teljes anyagát.
A furgont egy Randy Edwards nevű, 34 éves férfi vezette, aki a gyanú szerint rablást követett el. Két nyomozó a későbbi ütközés helyszínétől 10 kilométerre megpróbálta feltartóztatni a férfit, aki azonban elmenekült, megsebesítve az egyik nyomozót. A felperesek azt is szeretnék tudni, a diszpécser felszólította-e nyomozókat arra, hogy hagyjanak fel az üldözéssel.
Kíváncsi vagy, melyik volt 2014 legbizarrabb autós üldözése? Kattints a képre!