Egyszerre két új technológiát is bemutatott a Jaguar Land Rover csoport, igazolva, hogy nem sörre és léha hölgyekre költik az indiai anyavállalat által számukra biztosított dollármilliárdokat.
Miután a Land Rover néhány hónapja bemutatta átlátszó motorház-koncepcióját, amely a szélvédőre vetített képen jeleníti meg az első kerekek közvetlen közelében uralkodó talajviszonyokat, megkönnyítve a pontos manőverezést, most utcai felhasználásra fejlesztették tovább a megoldásokat.
A cégcsoport ‘virtuális városi szélvédő’ rendszere innovatív módon kínál bombabiztos navigációs támogatást: a módosított head-up kijelző egy virtuális autó képét vetíti ki elénk. Úgy tűnik, mintha a jármű előttünk haladna, és nincs más dolgunk, mint követni őt a forgalomban – ő ugyanis oda kanyarodik, amerre a navigációs rendszer szerint nekünk is mennünk kell. 
A megelőző biztonságra is gondoltak a brit mérnökök: egy másik rendszerük a szélvédő helyett a tetőoszlopokra vetít ki képet. Ezzel gyakorlatilag átlátszóvá teszi azokat, így kiküszöbölve a modern autóknál a vastag tetőoszlopok miatt egyre növekvő holtteret. A rendszer bármelyik oszlopnál alkalmazható, így akár tolatás közben is segítségünkre lehet.
A berendezés nem folyamatosan üzemelne: az irányjelzők működtetése, illetve a vezető fejének elforgatása aktiválná azt.
Egyelőre nem tudni, mikorra lesz valóság a Jaguar Land Rover merész ötleteiből. A következő generációs modelleken aligha találkozhatunk még velük, így vélhetően a következő évtizedre marad a technológia piaci premierje.