Belátható időn belül megjelenhetnek a közúti forgalomban az önjáró autók, amelyek többek között a baleseti statisztikákat javíthatják, de emellett az autóbiztosítási piacot is átalakíthatják. Magyarországon 20 százalékkal csökkent tíz év alatt a személyi sérüléssel járó balesetek száma, a sérültek száma pedig 25 százalékkal mérséklődött, az intelligens rendszerek további javulást eredményezhetnek.  


A K&H biztosítójának közleménye szerint az autonóm gépjárművekkel többek között csökkenthető az emberi hibák miatt bekövetkező balesetek száma. Az egyébként is egyre automatizáltabb járművek miatt a biztosítási piac is változás előtt áll: a K&H biztosítójának várakozásai szerint a károk számának csökkenésével a gépjármű-biztosítások kgfb és casco díjbevétele drasztikusan csökkenhet a következő évtizedekben, és ezek a termékek akár el is tűnhetnek a palettáról.

Több gyártó (például a Volvo vagy a Google) vállalni akarja a biztosítási kockázatokat, ezért valószínű, hogy a jármű ára tartalmazza majd a teljes körű biztosítást is. A teljesen autonóm autók elterjedéséig a díjképzésben hangsúlyos szerepet kapnak majd a vezetéstámogató rendszerek, ezek megléte díjkedvezményekhez juttathatja a tulajdonost.

A fenyőfa hazaszállítása minden évben egy feladat. Ezt sokan sokféleképpen oldják meg. Nézd meg a Vezess.hu gyűjteményét hagyományos és extrém megoldásokról.Kattints a képre!

Örökre eltűnik a kötelező és a casco? 1