Egy héten belül harmadszor eteti be a közönséget a következő Superb széria előzeteseivel a Škoda: először kémfotót közöltek a prototípusról, majd bemutatták az autó vázlatát, most pedig a számítógépes tervezőprogram által generált grafikákkal tartják fenn a feszültséget.
Nincs ezzel baj, szeretjük a felfedezést. Az új Superb nyilvánvalóan a VisionC tanulmány dizájnját örökölte meg, a hátsó szélvédő erőteljesebben döntött, mint eddig, ugyanakkor a C-oszlop feletti lemezkialakítás bőséges fejteret ígér.
Nem csak a sziluett lett sportosabb: az orr rajza kifejezetten agresszív, a vetítőlencsés fényszórók és a LED-es elemek társítása felső kategóriás megjelenést kölcsönöz az autónak, az új generációs hűtőmaszk szélesnek, robusztusnak mutatja az autót.
Noha a műszaki adatokról egyelőre nincsenek információk, az autó állítólag könnyebb lesz elődjénél, az új generációs Volkswagen Passat padlólemeze hajtásláncok és vezetőtámogató rendszerek széles választékát teszi elérhetővé, legalábbis elméletben. A konnektoros hibrid hajtáslánc vélhetően az Audi által is használt, 1,4 literes benzinmotoron alapuló egység lesz, a benzinmotorok 125-260 lóerősek, a dízelek 120-190 lóerősek lehetnek.