Párizs körüli taxisblokádra szólította fel hétfőre tagjait a három legjelentősebb francia taxisszervezet. A taxisok az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás ellen tiltakoznak.


Miután a párizsi kereskedelemi bíróság pénteken nem tiltotta be az UberPop mobiltelefonos alkalmazás üzemeltetését, a három legjelentősebb taxivállalat “az igazságtalanság elleni határozott és heves válaszlépésre” kérte a taxisokat. Véleményük szerint az Uber tisztességtelen versenyben veszi el a bejegyzett taxisoktól a munkát, miután a szolgáltatást nyújtó sofőrökre nem vonatkoznak a taxisok esetében szigorú követelmények.

A felhívás szerint “óriási mobilizáció” várható hétfő reggel 5 órától a Roissy – Charles de Gaulle repülőtér körül, illetve az onnan Párizsba vezető északi autópályán, a fővárosba keletről bevezető utakon, a Párizstól déli irányban található Orly repülőtérről bevezető autópályán és a nyugati irányba induló autópályán. Azaz Párizs körül teljes blokádot hirdettek a taxisok.

Az amerikai központú Uber már Európa sok országában (Magyarországon is) jelen van, és munkamódszere már számos helyütt éles tiltakozásokat váltott ki. A szolgáltatás Franciaországban február óta elérhető.

(Forrás: MTI)