Elegánsabb, könnyebb lesz elődjénél, és mentes lesz annak eredendően agresszív megjelenéséről – nagy vonalakban ezt írta a Vezess.hu alig néhány hete a következő generációs Audi Q7-esről. Most megjelentek a modellről készített első gyári fotók, és hacsak nincs átverés a dologban, alapvető változásoknak nézünk elébe.
A képek ugyanis egy jóval laposabb építésű, széles, sportos autót ábrázolnak, amely sokkal inkább emlékeztet egy emelt hasú kombira, mint egy teljes értékű szabadidőjárműre.
Ha valóban igaziak a felvételek, akkor sem jelenti persze ez azt, hogy a Q7 veszített volna kiállásából, hiszen egy sivatag közepén álló autónak viszonyítási pontok hiányában nagyon nehéz felmérni a valós arányait.
Hogy pontosan milyen dimenziókkal rendelkezik az autó, hamarosan kiderül. Az azonban biztos, hogy az utastérben alapvető változások várnak ránk: a teljesen digitális műszeregység, a váltókart csuklótámaszként alkalmazó, központi tapipad, a széles műszerfal elegáns, nagystílű autót rajzol ki.
A második szériás Audi Q7 akár 350 kilóval könnyebbnek ígérkezik elődjénél, köszönhetően az új padlólemeznek. A motorkínálat alapvetően ugyanaz marad, kiegészülve az azóta bevezetett  opciókkal: az elektromos kompresszorral szerelt dízellel, illetve a konnektoros hibrid hajtáslánccal.
Az Audi Q7 hivatalos világpremierjére januárban kerül sor, ám előzetes információk már a héten érkezhetnek.