Jövő ilyenkor már forgalomba kerül az új generációs C-osztály kupé, írja a német Auto Motor und Sport. A szakfolyóirat értesülései szerint a kétajtós modell hosszabb, szélesebb és valamivel alacsonyabb lesz a szedánnál; vonalvezetése pedig határozottan markánsabb lesz, mint az eleve nagystílű limuziné.
A hajtásláncok kínálata vélhetően megegyezik majd a négyajtós akkor aktuális választékával. A csúcsot az AMG négyliteres turbómotorja jelenti majd: a C 63 AMG (képeinken) pillanatnyi kivitelében 510 lóerőre képes, ám a Mercedes már utalásokat tett arra, hogy ennél nagyobb teljesítményt is elő szeretne csalogatni a V8-as erőforrásból.
Ezzel még távolról sem lesz vége a családbővítésnek: a kupé megjelenése után számítunk a kabrió bevezetésére (nem kizárt, hogy a kettőt néhány hetes intervallummal időzíti a Mercedes), illetve egy éve röppent fel a hír, hogy négyajtós C-kupéban is gondolkodik Stuttgart; a CLA és a CLS közötti modellről egyelőre nincsenek biztos információk. Amit viszont már tudunk, sőt, a Vezess.hu hasábjain meg is mutattunk, az a C-osztályra épülő, új generációs szabadidőjármű