Többszörös visszaesőként ült ittasan volán mögé, és ölt meg egy háborús veteránt az angliai Stafford városában.
A 23 éves Josef Moscicki sajátosan ünnepelte a karácsonyt 2013-ban: alaposan felöntött a garatra egy szórakozóhelyen, összeszólalkozott a barátnőjével, majd miután fizetés nélkül elfutott a taxistól, aki hazavitte őket, otthon folytatták a veszekedést.
Ezen a ponton a férfi furgonjához botorkált, és elhajtott.
Ez nem is volt meglepő, hiszen fiatal kora ellenére rutinszerűen vezetett ittasan; két évvel korábban már elveszítette emiatt a jogosítványát, amit egyébként nem sokkal a végzetes este előtt kapott vissza.
Ebben a kereszteződésben találtak rá a nyugdíjasra


A fiatalember egy kereszteződésben gázolta el az úttesten szabályosan átkelő, 83 éves nyugdíjast.  Bernard Smith láthatósági mellényt viselt, a közvilágítás jó volt, Moscicki ennek ellenére lassítás nélkül tovább hajtott, 200 méteren át vonszolva magával az egykori háborús veteránt. Ezt követően megállt, hátramenetbe kapcsolt, és áthajtott áldozatán, végül kis híján elütötte azt a rendőrt, aki a borzalmas esetet látva megpróbálta megállítani őt.
Bernard Smith a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.
A bírósági tárgyaláson Josef Moscicki váltig állította, hogy nem vette észre az idős férfit, hiszen “ha elgázoltam volna, tudnék róla.” A bíróság azonban nem fogadta el védekezését, és életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. A brit törvények értelmében legkorábban 21 év múlva, 44 éves korában szabadulhat.

Hallatlan hidegvér: amikor egy német férfi halálra gázolt egy idős gyalogost, vérfagyasztó ötlettel igyekezett megúszni a felelősségre vonást. A krimibe illő történet a képre kattintva olvasható.

Szándékosan gázolt, életfogytiglant kapott 1