A használtan importált egy-ötéves autók jelentős részét áfacsalás útján hozzák Magyarországra – állítja piaci tapasztalatokra hivatkozva a DasWeltauto. A közlemény a Datahouse statisztikái alapján ismerteti, hogy az idén az év első tíz hónapjában 79 905 használtan importált gépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 38,8 százalékkal többet, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A behozott járművek közel 60 százaléka volt tíz évnél idősebb.


Az importot a három évvel ezelőtt megváltozott adózási feltételek ösztönzik. A gépjárműbehozatal azóta dinamikusan nő, 2013-ban 70 700 autó jött külföldről Magyarországra, számuk az idén már a 100 ezer darabot is elérheti. Az autóimport során a legtöbben 3-as BMW-t, Volkswagen Passatot, Volkswagen Golfot és Audi A4-est hoztak az országba.

Terjed az importautókkal kapcsolatos áfacsalás is. Ennek lényege, hogy egyes vállalkozások az EU-ban nettó számlával megvett autóból köztes tulajdonosok beiktatásával bruttó számlásat gyártanak, így 27 százalékos árelőnyre tesznek szert a piaci versenytársakkal szemben. A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete és az Autós Nagykoalíció úgy kezelné a jelenséget, hogy az importot végző cég kizárólag gépjármű behozatallal és a hozzá tartozó regisztrációs tevékenységgel foglalkozhatna, mással nem, annak érdekében, hogy az áfa útja követhető legyen.

Javasolják azt is, hogy ezek a cégek havi áfabevallásra legyenek kötelezettek, emellett letét vagy bankgarancia formájában háromhavi áfabiztosítékkal rendelkezzenek. Megoldást jelentene az is, hogy addig ne lehessen forgalomba helyezni az adott gépjárművet, amíg a fizetendő áfa nincs rendezve.

A nap képe – két rendőrautó ütközött, fotó itt!

(Forrás: MTI)