A méretcsökkentésben, azaz a kis lökettérfogatú turbómotorok alkalmazásában éppúgy élen jár, mint az elektromos járművek fejlesztésében. Most összekötné a kettőt a Renault, legalábbis a Top Gear hírszerkesztői szerint.
A brit lap úgy tudja, az illetékesek komolyan fontolgatják, hogy hibrid hajtásláncokkal szerelik fel a Renaultsport modelleket. “A jövőben ennek abszolút van realitása” – mondta egy bennfentes, konkrét dátumot azonban nem adott meg.
A Renault a hibridek fejlesztése terén alaposan lemaradt konkurenseitől, ugyanakkor az elektromos autók piacán páratlanul színes portfoliót tudhat magáénak, beleértve a Formula E elektromos világbajnokságra fejlesztett versenyautót.
A Renault elektromos termékprogramjának felelőse, Ben Fletcher korábban már kifejtette, hogy örömmel működne együtt a Renaultsport részleggel. A sportosság gondolata nem áll távol a Z.E. (zéró emisszió) égisze alatt dolgozó stábtól: másfél éve megsokszorozott teljesítményű kiadásban készítették el Twizy városi törpejárművüket. 
A 800 lóerős városi parányról részletesen olvashatsz a képre kattintva.