A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős mögött több mint százezer sivatagi kilométer van, a pilóta közel húsz éve kezdte el terepralis pályafutását, de arra még nem volt példa, hogy a nagy sivatagi versenyük előtt – jelen esetben a 2015-ös Africa Race előtt – , a dűnék között tesztelhessék a viadalra felkészített versenyautót. Ez eddig csupán a gyári és félgyári versenyzők kiváltsága volt. 
Nos, az Opel Dakar Team párosa most abba a kivételes helyzetbe került, hogy megjárathatta a Mokkát a marokkói homokban, hogy megtudják mit bír az autó. 
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 3
“Most először volt lehetőségünk maratoni versenyünk előtt tesztelni, és rengeteg pozitív tapasztalatot hozott ez a néhány nap. Eddig is tudtuk, mit jelent a finomhangolás, mit jelenthetnek a nüánsznyi változtatások a beállításon, de most a saját bőrünkön tapasztalhattuk. Rendkívül hasznos volt ez a néhány nap, a tesztnek köszönhetően lendületben vagyunk, nem kell majd arra áldozni az első néhány órát, napot, hogy belerázódjunk a versenyzésbe” – mondta Szalay, aki még elárulta, azért éppen Marokkót választották helyszínül, mert az Africa Race első néhány napja ott zajlik majd, úgyhogy ennél jobban keresve sem lehetett volna modellezni a körülményeket, amelyek rájuk várnak a több mint 6000 kilométeres megméretésen.
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 4