A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős mögött több mint százezer sivatagi kilométer van, a pilóta közel húsz éve kezdte el terepralis pályafutását, de arra még nem volt példa, hogy a nagy sivatagi versenyük előtt – jelen esetben a 2015-ös Africa Race előtt – , a dűnék között tesztelhessék a viadalra felkészített versenyautót. Ez eddig csupán a gyári és félgyári versenyzők kiváltsága volt. 
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 1
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 2

Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek

Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek

Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 10
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 11
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 12
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 13
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 14
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 15
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 16
Fotó megosztása:
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 17
Nos, az Opel Dakar Team párosa most abba a kivételes helyzetbe került, hogy megjárathatta a Mokkát a marokkói homokban, hogy megtudják mit bír az autó. 
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 18
“Most először volt lehetőségünk maratoni versenyünk előtt tesztelni, és rengeteg pozitív tapasztalatot hozott ez a néhány nap. Eddig is tudtuk, mit jelent a finomhangolás, mit jelenthetnek a nüánsznyi változtatások a beállításon, de most a saját bőrünkön tapasztalhattuk. Rendkívül hasznos volt ez a néhány nap, a tesztnek köszönhetően lendületben vagyunk, nem kell majd arra áldozni az első néhány órát, napot, hogy belerázódjunk a versenyzésbe” – mondta Szalay, aki még elárulta, azért éppen Marokkót választották helyszínül, mert az Africa Race első néhány napja ott zajlik majd, úgyhogy ennél jobban keresve sem lehetett volna modellezni a körülményeket, amelyek rájuk várnak a több mint 6000 kilométeres megméretésen.
Szalay Balázsék így még soha nem teszteltek 19