Mohammad Alcozai pénteken reggel San Francisco belvárosában autózott. Éppen parkolóhelyet keresett, amikor hatalmas csattanást hallott, és egy erős ütést érzett. Azt hitte, nekiment hátulról egy motoros, ám amikor kiszállt, hogy megnézze, mi történt, meghűlt ereiben a vér: autójának jobb hátulja szinte teljesen megsemmisült, a kocsi mellett pedig egy férfi feküdt a földön – remegett, habzott a szája, vér folyt a füléből, de életben volt.


Eddigre két tucatnyi járókelő rohant a helyszínre: Mohammad tőlük tudta meg, hogy az illető egy tizenegy emeletes épület tizenegyedik emeletéről zuhant le – később az is kiderült, hogy egy társával ablakmosáshoz készülődött, és a felszerelésüket igazgatták, amikor bekövetkezett a baleset.
Az emberek biztosították a helyszínt, kabátokkal betakarták az áldozatot, és hívták a mentőket, akik kórházba szállították az öntudatánál lévő férfit. Szakértők szerint ha az aszfaltra zuhan, egészen biztos meghalt volna, ha pedig a járdára, másoknak is súlyos sérülést okozhatott volna. Az autó behorpadó teteje azonban felfogta a zuhanás energiáját.
Az autó tulajdonosa csodával határos módon karcolások nélkül megúszta a balesetet. Ugyan biztosító társasága szerint cascója nem fedezi ezt a káreseményt, egyelőre nem foglalkozik ezzel. “Jókor voltam jó helyen. Remélem, felépül a szerencsétlen, most csak erre tudok gondolni.”
A sebesült ablakmosó a jelentések szerint nem viselt biztonsági felszerelést. A céget, amelynek dolgozott, 2008-ban képzési hiányosságok és a biztonsági felszerelések használatának elmulasztása miatt megbírságolták.