A tanulság? Ellenőrizzük az autó kilincsét, miután a távirányítóval lezártuk a kocsit.  Ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor bezártuk. Egyébként nem.

A rendőrség most közölt videóján a Porsche Cayenne tulajdonosa nem tette ezt meg. Kiszállt az autóból, becsukta az ajtókat, majd a távirányítóval zárni próbálta azokat. Ám egy tolvajbanda akcióba lépet és blokkolták a kulcsból érkező jelet.

Miután a luxusautó utasai távoztak már könnyű dolguk volt, gyorsan átkutatták a “nyitva hagyott” kocsit és vitték az értékeket. Szerencsére azonban a rendőrök sem tétlenkedtek.

A 2014. november 11-én megtett első bejelentést – több autót is kipakoltak – követően azonnal akcióba léptek a nyomozók, ellenőrizték a bűncselekmények helyszíneit, beszerezték és értékelték a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek alapján rövid időn belül azonosítottak négy személyt.

Hiába tudták azonban a bejelentett lakcímüket, ott nem tartózkodtak a gyanúsítottak, így a rendőrök ekkor még nem találták meg őket.

A csoport két tagja november 19-én újból élt a már ismert módszerrel és egy a Budapest VI., Teréz körúton parkoló gépkocsiból egy laptopot és egy aktatáskát vitt magával. A bejelentést követően a terézvárosi rendőrök két órán belül megtalálták a gyanúsítottakat, akik elfogásukkor épp egy újabb autótól sétáltak el, az utca másik oldalán rájuk váró “kollégáik” felé.

A nyomozók N. László János 22 éves, B. Tamás 27 éves, J. Ferenc 22 éves és B. Margaréta 25 éves budapesti lakosokat előállították, őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki. Előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Ők most egy ideig reméljük békén hagyják az autóinkat!

Kíváncsi rá milyen autókat lopnak manapság? Kattintson a képre a friss adatokért!

Így törik fel az autódat Budapesten – videó 1
Forrás: police.hu