Ahogy Észak-Amerikában az ítélethirdetéshez közeledik a Ferguson-ügy – amelyben egy fehér rendőr agyonlőtt egy színes bőrű fiatalembert, Michaelt Brownt a Missouri állambeli Fergusonban – úgy súlyosbodnak az atrocitások és zavargások. 
A tüntetések békés irányvonalának egyik kulcsfigurája, Elizabeth Vega (kis kép fent) már tucatnyi alkalommal zavart meg rendezvényeket, hogy tiltakozzon a rendőri erőszak ellen.
A hölgy rendfenntartók ellen érzett gyűlölete azonban a minap némileg más színezetet kapott, miután az egyik tüntetést követően ellopták autóját az utcáról.
Az öreg, ütött-kopott kisautóban 400 ezer kilométer volt, ami elvileg mindennél jobb lopásvédelmet kellett volna, hogy biztosítson. A nő mégsem autója miatt volt kiborulva, hanem azért, ami vele együtt eltűnt: “Adoptált gyerek vagyok, biológiai édesanyám meghalt, mielőtt találkozhattam volna vele. A testvérétől megkaptam a kabátját, amit azonban most az autóval együtt elloptak” – mondta a felháborodott nő, aki keserű ízelítőt kapott a bűnmegelőzés, a rendőri jelenlét fontosságából, illetve a törvényszegésre való felbujtás árnyoldalaiból.
Az alábbi videón Elizabeth Vega egyik békés tiltakozó akciója látható, amelyben egy koncertet szakítottak félbe.