Több megyén keresztül menekült az M3-as autópályán, forgalommal szemben az a két férfi, akiket autójukkal végül Heves megyében az ecsédi pihenőnél fogtak el a rendőrök. Szerdán éjfél körül, Nyíregyházán egy Nissant akartak ellenőrizni, a jármű vezetője azonban elhajtott. Az autó két utasával a 4-es számú főúton menekült, elhagyta Nyíregyházát, majd Debrecennél felhajtott az M3-as autópályára, és a jobb pályatesten a forgalommal szemben haladt Budapest felé.

A rendőrök az M3-as autópálya Hajdú-, Borsod-, Heves és Pest megyei szakaszán intézkedtek a felhajtók lezárásáról és a forgalom eltereléséről, miközben felvették a kapcsolatot az autópálya-kezelővel.

A menekülő járművet végül Heves megyében, az ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel. Az autóban ülő két férfi közül az egyiket a helyszínen elfogták. A másik férfi elfutott, és a közelben próbált elrejtőzni, de a Készenléti Rendőrségnek sikerült őt is elfognia.

Az M3-as autópálya jobb pályatestét az autópálya-kezelővel folyamatosan egyeztetve, fokozatosan nyitották meg a közlekedők előtt. Jelenleg már csak Heves megyében kell kerülniük az arra autózóknak.

(Forrás: MTI)