A történet még másfél éve, 2013 augusztusában kezdődött, amikor a 31 éves Adam Tang 24 perc 7 másodperc alatt autózta körbe Manhattan (New York) szigetét, ráadásul ezt egészet fedélzeti kamerájával rögzítette is. 


Mivel az átlagos európai olvasó számára ez semmit nem mond, nézzünk egy kicsit a hír mögé: a 42,6 kilométeres kör többsávos gyorsforgalmi utakra esett, alagutakkal, aluljárókkal, hidakkal tagolva. Ez papíron nem tűnik olyan vészesnek, a 106,5 km/óra átlagsebesség kényelmesen tartható bármilyen autóúton. Csakhogy ebben az esetben piros lámpák (hatot számoltunk össze) és helyenként borzalmas útminőség, valamint az esti órához képest sűrű forgalom nehezítette az utat – így pedig máris élesebb a dolog. Ha a lámpáknál csak két percet veszített, a rekordhoz szükséges valós átlagsebesség máris 116 km/órára ugrik… 
Az alábbi, felgyorsított és vágott videón látható is, hogy mennyire: Tang helyenként úgy vezette BMW Z4-esét, mintha kaszkadőr volna egy akciófilm-jelenetben. Bevágott mások elé, leállósávon előzött, ide-oda cikázott az úton. Később bevallotta, hogy korábban már többször is megtette ezt az utat, sőt, ennél jobb időt is autózott már. 
A férfi Afroduck felhasználónév alatt feltöltötte a Youtube-ra a teljes rekordot, és neve ezzel rövid időn belül ismertté vált az utcai versenyzők köreiben. Csakhogy pontosan ezzel pecsételte meg saját sorsát is: tárgyalásán az esküdtek egy része hajlott arra, hogy felmentsék őt a gondatlan veszélyeztetés vádja alól, ám az interneten publikált filmben provokációt és felbujtást láttak, ezért végül várhatóan bűnösnek találják a december 8-i ítélethirdetésen. 
A gond csak annyi, hogy Tang szerdán eltűnt. Annak idején óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, most azonban távol maradt a legutóbbi tárgyalásról. A bíróság elfogató parancsot adott ki ellene; ezzel a mutatványával jelentősen megnövelheti a rá váró, egyébként legfeljebb 12 hónapnyi börtönbüntetés mértékét.
Az alábbi videón teljes egészében, vágatlanul tekintheted meg a felelőtlen rekordot.

Szavazz kedvenc autódra! Kattints az alábbi képre, és nyerj éves autóMagazin előfizetést!

Százas átlagot ment a városban, egy évet kaphat 3