A Vezess.hu rendszeres olvasói előtt nem titok: Kínában rettenetesen macerás és költséges dolog az autók forgalomba helyezése. Nincs ugyanis elegendő rendszám – mármint volna, csak nem adnak, mert így is elviselhetetlen a nagyvárosok levegője. A havi kvóta ennek megfelelően aránytalanul alacsony, ami kevés rendszám elérhető, azt aranyárban mérik, vagy árveréseken értékesítik – akárhogy is, nagy kincs, ha valakinek van rendszáma. 

Ennek fényében különösen gáláns ajánlat, hogy a 12 ezer dollárnak (2,9 millió Ft) megfelelő áron vesztegetett rendszámot Sanghajban ingyen kaphatják meg a Tesla Model S vásárlói – pontosabban minden villanyautó vásárlója, de mivel Kínában különösen fontos a presztízs, a Teslának kiemelkedően nagy az ázsiója – lám, máris mintegy négyszáz darab Tesla Model S kapott ingyen rendszámot a metropoliszban. 
Más városokban is él egyébként ez a szokás, nem véletlen, hogy Kína már akár jövőre a Tesla legnagyobb piaca lehet, ahogy várhatóan 24 hónapon belül a világ legnagyobb luxusautó-piacává is válik majd az ázsiai óriásország.
Nyitóképünkön: idén áprilisban adták át az első Tesla Model S-t Kínában.