Olvasónk küldte az alábbi fényképet, amelyen a Mercedes-Benz CLA kombi változata látható. A részben letakart hátsójú, Shooting Brake néven futó változatot Kecskeméten fotózta.  Elmondása szerint nem ez volt az egyetlen ilyen modell, egy sötét színűvel is találkozott korábban. P-s rendszámmal teszteli a gyár az autókat.

A CLA kombi változatáról már láttunk külföldi kémfotókat havas környezetben, de mi most kaptunk róla először Magyarországon készült fotót. A gyár már korábban megerősítette, hogy az idei év végén mutatkozik be az új modell, majd 2015 elején kezdődik a piaci bevezetése.

A CLA Shooting Brake – a szedán változathoz hasonlóan – kizárólag Magyarországon, Kecskeméten készül, innen szállítják a világ minden részére. A modell ugyanarra a padlólemezre épül, amelyet az A-osztály, a B-osztály és a GLA is használ.

Persze a közösség nem merül ki a padlólemez megosztásában, a hajtáslánc is azonos. Várhatóan három dízelmotor és négy benzines kerül a CLA kombiba is, és számíthatunk a 360 lóerős AMG variánsra is. Az elsőkerék-hajtás mellett összkerékhajtás is elérhető lesz, ahogy a manuális sebességváltó mellett duplakuplungos automata is.

Az új modell divatkombiként érkezik, a de magasra nyíló csomagtérajtó mögött a szedánnál variálhatóbb csomagtartót sejtünk, így a családosoknál is nyerőbb lehet ez a karosszériavariáns.